Du er her:Forsiden/Dåp
Tid for dåp?

Det er dåp. Et lite barn blir båret inn i kirkerommet, kanskje for første gang. Presten gjør korsets tegn til barnet og øser vann over hodet på den lille. Kanskje han eller hun skriker, kanskje ikke. Foreldre og faddere står rundt. I Den norske kirke blir de fleste døpt før de er tre måneder gamle. Men ganske mange blir også døpt før de skal konfirmeres.

De døpte blir automatisk medlemmer i kirken og blir med i et større fellesskap  med alle døpte i verden. Dåpen har tradisjoner tilbake til de første menighetene. I Norge står fortsatt  tradisjonen sterkt.  I Oslo er det i underkant av 2000 dåp hvert år. I Oslo er det først og fremst Kirketorget på Grønland som tar i mot deg når du vil døpe barnet ditt.

Stavanger domkirke

Haakon VIIs gate 2